Ilustracija Nakladancija

Alter

 
Je Srečko iz letnika 2008 zmaceriral chardonnay in renca in vino je dobilo ime Alter in naj bi seveda dobilo tudi etiketo. Nekaj drugačnosti, a v grobem se vsekakor navežemo na dosedanje etikete. Anita s svojo pripombo na prva razmišljanja povzroči odstrel tretjega ptiča, preostala dva sta zdaj lahko tudi večja. Oblika in format etikete omogočata, kar se mi mota po glavi, enega in drugega torej ne bomo menjali, pripravim skice, predebatiramo. Izrišem, razrežem in zlepim matrico, nekajkrat odtisnem tako pripravljeni ptičji par, Primož poskenira, sestavim v celoto.
 

Matrica

 Sprejemljivo, Anita zamenja ime vina na skici etikete s pravim rokopisom in Darjanu ob njegovem obisku studia potrdim izbor papirja in zatežim s podrobnostmi glede izgleda, ker lahko plastenje predlaganih odtenkov izpade nekoliko drugače, kot imam v glavi. Ni pa vse skupaj tako zelo nepredvidljivo, da bi Srečka na vsak način obremenjeval še s stroški moje kontrole tiska v Radečah. In časa mi seveda tako ali tako zmanjkuje za marsikaj.
 

Anitino uničenje spodobne količine paus papirja. Iz množice izbereva dva najprimernejša primerka napisa Alter in enega od njiju na koncu uporabim na etiketi.

 A načrtovana neprisotnost v tiskarni me vseeno grize in grize in nedavno popoldan Darjan iz Radeč sporoči, da zvečer tiskajo Alter in mi potem po tednih sekiranja nenadoma iz svoje notranjosti spomin izkoplje dejstvo, da imamo vendar tam blizu, tako rekoč preko mosta, že leeeeta stacionirano Deboro in občasno kolnemo ravno zato, ker je ona preveč tam in premalo tu. Poleg tega je Debora glede teženja tiskarjem tako ali tako še bolj pasja od mene in jo poskajpam in zatežim in težim in lepo prosim in tečnarim in se prilizujem za njeno kontrolo tega tiska in končno jo prepričam, da se žrtvuje za nas. Že jutri pokliče Darjana, zdaj res nima časa, ujel sem jo zadnjo minuto. Aaaaaaaaaaaaaa! Neeeeeeeeeeeeeee! Ne jutri. Nakar res takoj (domnevam da besno, ne vem) pokliče čez Savo in Darjan prestavi tisk na jutri dopoldan ko Debora potem zahteva in dobi od mene še skrajno natančna navodila glede odtenkov: naj njej etiketa izgleda OK in bo OK tudi meni. In je.
 

Etiketa. Odrezana z role. Še ne na flaši.

Komentiraj