Petek. Laško. Grad Tabor. Restavracija Pavus. Večerja. Bistvo: divja zelišča. Marko Pavčnik z ekipo v kuhinji. Stojan Ščurek z vini. Dr. Janko Rode za strokovno podporo. Z znanjem in argumenti. Daleč od tendencioznega poenostavljanja o vsesplošni uporabnosti, čudežni zdravilnosti in neverjetni dobrodejnosti tega, kar smo imeli in kar bi od divjih zelišč še lahko imeli na krožnikih. Podobno kot potem v soboto v Ljubljani z Dušanom – da so tudi antioksidanti ob pretiravanju lahko škodljivi. Precej škodljivi. Ker pač lahko so. Tudi s kisikom se je moč zastrupiti. Izhodišče za marsikatero debato. Eden od vinskih oranžnikov recimo pridiga, da je toplota pogoj za življenje. Bistro! Jasno da je! A s tem potem kvazifilozofsko upravičuje spontano alkoholno vrenje brez uravnavanja temperature in v celoti tako pove natančno nič. Ker ne pove koliko toplote. Čim več? Komajda! Preveč je zanesljivo škodi. Premalo pa tudi. A da sklenemo – pod črto pridemo do istega: brez pretiravanja! In če speljemo krog do konca, pridemo nekam v bližino skladnosti. In taki so bili v petek krožniki: skladni po okusih, skladni v svoji estetiki, skladni z današnjim časom, skladni z idejo večera. In lepo skladni z vini. Brez pretiravanja.