Nakladancija

Mrk

Nekaj mesecev je tehnologija zdaj služila namenu ali pa nam vsaj svojih težav vsaj ni pretirano jasno kazala, danes pa se je menda sesul, mrknil, eden od tisočev strežnikov v svetovnem omrežju. In morda ne bi tega niti opazili, če naj ne bi prav ta isti strežnik stregel potrebam našega pošiljanja in sprejemanja e-pošte. Ki je danes ali vsaj zdaj torej ne prejemamo. In ne pošiljamo. Nekaterim na žalost, komu pa zanesljivo tudi v olajšanje.

Primož medtem urgiral. Čakamo.

Isti strežnik naj bi med drugim s podatki tudi stregel onim redkim radovednežem, ki jih kdovezakaj še zanima trenutno stanje naše spletne strani. Pa tudi tega dela trenutno strežnik, ki očitno to trenutno ni, ne opravlja, in si na našem www naslovu ni moč ogledati, da si kovačeva kobila pri gospodarju še vedno ni uspela izprositi spodobnih podkev.

In trenutno tudi ni možno s FTP strežnika pobirati tam odloženih strankam namenjenih večjih datotek. Kar danes ni strašno bistveno, ker so verjetno vsi dotični vse potrebno od tam že prej zdaunloudali. Verjetno. Upam.

Svet se seveda zaradi tega današnjega mrknjenja strežnika verjetno ne bo vrtel bistveno počasneje in tudi v studiu lahko še zdržimo dan ali dva v tem našem nekoliko omejenem dostopu do sveta in enako omejenem dostopu sveta do nas. Brez večjih posledic. In brez ponovnega resnejšega prilagajanja tehnološkim razmeram iz prejšnjega tisočletja. Po drugi strani je pa tudi že jasno, da sem se v zadnjih letih uspešno skoraj povsem odvadil tlačenja osnutkov v še obstoječi faks (ki me je takrat, zdaj že nekoč davno, koštal okroglih tavžent mark) in upanja, da si bo naročnik uspel predstavljati, kaj sem mu skiciral. In skoraj popolnoma brez muk zdržim brez 65.000 kilometrov, takrat letno prevoženih ob ostalem rednem delu, ko je sprintan in zlepljen osnutek v moji spremljavi recimo potoval k naročniku v Maribor tri do štiri ure in potem, podpisan ali pa tudi ne, še toliko časa nazaj, vse tudi še v upanju, da nam vendar dogradijo obljubljani avtocestni križ. Katerega pa danes recimo niti ne smem uporabljati, ker mi Barbi še ni kupila vinjete. Mrk.

2 komentarja

Komentiraj