Foto Nakladancija

Osemdeset

Anita je svoje mnenje o jubilejnem opremljanju vinskih steklenic z velikanskimi številkami, običajno deljivimi z deset, že izrazila na svojem blogu in ker se moj pogled na to početje ne loči prav bistveno od njenega (če sploh), in ker se je že pred tem z njenim predlogom etikete za tri vina ob obeležitvi osemdesetih let rotarijstva pri nas bolj ali manj prostovoljno strinjala večina članov kluba, je Debora nedavno, tokrat v priložnostni vlogi poštarja, mimogrede dostavila paket natisnjenih etiket, na katerih je predstavljeno zvezdno nebo tam in takrat, ko se je zgodba pred osmimi desetletji začela.

Ovratnic pravzaprav ne želim na teh steklenicah, a so kompromis med našim predlogom etiket in nevarnostjo njihovega skupinskega ustvarjanja in spreminjanja. Takoj po prevzemu sem jih zavrnil. Kliše za znak na njih so namreč Darjanu narobe izdelali. In se je Darjan potrudil in z novim klišejem hitro natisnil nove ovratnice. Katere sem takoj zavrnil. Ker so kliše za odtis znaka Darjanu spet narobe izdelali. In se je Darjan potrudil in ekspresno natisnil in poslal nove ovratnice. Tokrat potrdil.
 

Udarniška etiketirna linija. 20 mm, F/8, 1/25 sekunde. Dva fleša. Eden z odbojem od zidu za mano osvetljuje Primoža, drugi pomaga, da Teo, Slobo in Bojan niso pretemni.

 In smo se, potem ko je Barbi z natančno 150 steklenic našega roseja Piana, ki s Primoževim modrim pinotom Sutor in Zmagotovo pinelo Guerila sestavlja v leseno škatlo spravljen komplet, mukoma postrgala trdovratne, lani skrbno nalepljene sprednje in zadnje etikete, včeraj potem pri Primožu v Podgriču zbrali za etiketiranje. In ga vključno z nameščanjem kapic ob podpori toplih klobas in še ne povsem odležane primerno hladne penine uspešno opravili. Potem, ko sva z Bojanom na roke previla v napačno smer navite etikete. In potem, ko sva z Bojanom še enkrat na roke previla prej napačno previte etikete. In potem, ko sta Slobo in Teo še zadnjič na roke previla napačno navite etikete. Preostane še zlaganje flaš v lesene zabojčke. In fotka za naš arhiv. Ko bo čas.

Komentiraj