Foto Neuvrščeni

Pol petka. Simčiči in Okusi Vipavske.

Petek. Dogajanje pred Nepozabnim večerom. Fotografije za Simčiče in sestanek za Okuse Vipavske.

V petek je po včeraj potem seveda še bolj pestro, utrujenost je po treh tednih brez počitka že presegla vse okvire znosnega, ne, nimam mačka, nič takega, včeraj nismo po tej plati pretiravali, le utrujen sem. Z veliko začetnico. Utrujen. Zdelan. Zjeban. Pred kolapsom.

Simčičeva hiša. In nova mašinerija.
Martina sporoči iz Vipolž, meni po mejlu, Barbi pa SMS, naj me, Barbi, mejle pošlje gledat, piše da nuuuujno še danes potrebuje slike hiše, one, ki sem jih posnel zadnjič mimogrede, ko sem briški oktet delal, ali sem jih uspel kaj pogledat, na srečo sem, a Tomi je medtem na srečo ravno danes na žalost pripeljal nov računalnik, upam, da bo tri terabajte diskovja zadostovalo za par mesecev, vedno zmanjkuje prostora, omrežni raidi so prepočasni, ni časa sproti delat dokončne selekcije in brisat viška in nepotrebnega, tudi ni več časa sproti arhivirat na DVDje, pa še toliko je vsega, da se stalno kaj od narejenega potrebuje za naprej in potem arhiviraš in naslednji dan že iščeš po arhivu in nazaj dol vlačiš, da o fotkah sploh ne govorimo. Bo pa trajalo zdaj še kak teden, da vse aktualno slikovje spravimo z omrežnih diskov na to mašino in zdaj ko to pišem, je najbolj veselo, več kot pol arhiva je tu, več kot pol pol tam, nekaj na odklopljenem disku, pa še kje je zanesljivo kaj. Najdem vseeno slike za Martino in Aleksa, pošljem v Brda, kaže, da je vse OK: Marijan super! Sem že poslala Ivotu. Vsekakor ko bo naša hiška končala mata vikend gratis … Hiška (s kletjo) je tisto, kar jim raste čez cesto ob sedanji hiši (s kletjo), maketo sem videl pri fotkanju v degustacijski sobi, vikend se pa nanaša verjetno name in na Barbi. Upam, da je degustacija všteta :-).

Pri Ediju Simčiču. 12 mm, F/9, 0,7 sek.

Pri Ediju Simčiču. Mimogrede. 12 mm, F/9, 0,7 sek.

Okusi Vipavske
Šibam še na sestanek na Zemono, za Okuse Vipavske, letos 10. in 11. maja. Revijo Vino in naš Studio Ajd delegiram v organizacijskem odboru, priznam, dobro se dela, niti zamenjava vodje projekta na razvojni agenciji (Tanja letos ziba) ni nič iztirila, vsak svoje obvlada in se fino dopolnjujemo, jaz recimo res ne vem, moral bi pošteno razmišljati, koliko ledu za hlajenje vina je potrebno, a Sutor, Lemut, Štokelj in Premrn hitro vržejo kile na mizo in se potem po festivalu vidi, da so čisto realni. Točni.

Okusi Vipavske 2008. 20 mm, F/7,1, 1/3 sek, fleš.

Okusi Vipavske 2008, gosti iz Piemonta. Utrujeni. 20 mm, F/7,1, 1/3 sek, fleš.

Mimogrede, verjetno še nisem omenil, da sem zjeban? Totalno. Pa še drugi letošnji prehlad se bliža kulminaciji. Se je spaktiral z utrujenostjo in mi zdaj vštric delata zgago. Grrrrr!

Nismo tokrat na sestanku ravno v polni postavi, par se jih je opravičilo, Matjaž je v Veroni, malo prej je pustil pri meni karton vina, ga popoldan odpeljem na Kendov dvorec, tam smo na Nepozabnem večeru, on bo zamudil. Hitro rešimo glede festivala par odprtih dilem, vljudno se odpovemo ponujenemu se promotorju, nakazal je, da bi nam recimo pripeljal kak pevski zbor in bi se šel tam za nas kulturo in podobno, a smo razčistili že lani, predlani je bilo še tisto kratko ob odprtju čisto preveč in odveč, prerasli smo  okraske, saj so lahko kje drugje čisto OK, a festival je sam za svoje namene čisto dovolj, mnogi pravijo da je najboljši pri nas, in ga zlahka nosi lastna vsebina, če pa se kaki pevci željijo razživet, jih seveda ne bomo nagnali, lahko zapojejo na vrtu, veseli jih bomo tam, ne bodo motili, lani smo imeli tam gostince in je bilo super, letos bodo tudi če bo vreme, sicer bodo spodaj v gostilni. Letos bodo drugi kot lani, tokrat iz doline in namesto predlanske jote in lanske polente bodo letos pripravili različne tukajšnje jedi, Tomi pa usklajuje, da nam ne bodo vsi z istim cedili sline.

Okusi Vipavske 2008, Tadej Gašparin, Pikol. 15 mm, F/8, 1/8 sek, fleš.

Okusi Vipavske 2008, Tadej Gašparin, Pikol. 15 mm, F/8, 1/8 sek, fleš.

Bogdan se menda vrača s svojimi vini na festival, ni še uradno, prijave še ni poslal. Prvič je bil, potem se je umaknil, ima svoje poglede na to, pravico ima do tega, nikogar se ne sili. Prej obratno, premalo je bilo prostora za vse.

V ponedeljek, to je danes, bodo menda dokončno znani vsi podatki, niso, Mateja ravno sporoča, da se eni kot vedno pustijo prositi, ko bodo, pripravimo v studiu letošnja vabila in spletno stran in vstopnice in ostalo, letos imajo Okusi prvič lastno spletno domeno, http://www.okusi-vipavske.si/, v bistvu ne bomo navzven spreminjali nič, prvo leto smo celostno podobo očitno dovolj pametno zastavili in samo nadgrajujemo in aktualiziramo. Morda kaj več spet prihodnje leto, bomo videli, za letos pa ostaja na dosedanjih temeljih, se je pokazalo za učinkovito, uporabno, operativno.

Vinoteka
Še vedno ta isti nori petek, na spisku telefonskih klicev opazim med drugim številko iz Vipave, zvečer imajo v vinoteki vinski večer, bele in rdeče zvrsti, verjetno kličejo zaradi tega, žal ne pridem, ne bo šlo, z revijo imamo Nepozaben večer na Kendovem dvorcu, kamor sicer še ne zamujam, bom pa, če ne pohitim s čiščenjem fotoaparata.

Komentiraj