Foto Neuvrščeni

Revija, 2009, druga številka, prvič.

Redakcijski sestanek za revijo Vino in najava Nepozabnega vinskega večera v kleti Vinakoper.

Redakcijski sestanek …
… je bil včeraj za naslednjo in okvirno tudi za še bolj naslednje številke revije Vino po sili razmer delno dopisno in delno telefonsko izpeljan, ker je Jože sporočil, da boleha in da ga ne bo in smo potem na šest oči in na daljavo premlevali predloge, preverjali nekatera nova dejstva po telefonih in si dopisovali. Nekaj piscev je že dobilo pisanje v delo, fotografov še nismo razporejali, bo pa vsaj tisto, kar verjetno pade name, spet pestroooo.

Vinakoper. Bo Nepozaben večer.
Ne bom za zdaj dosti glede vsega tega razlagal, cel kup zadev je še v dogovarjanju in usklajevanju, in se beremo tukaj sproti, se je pa medtem doreklo Nepozaben vinski večer v kleti Vinakoper in smo lahko tako včeraj pripravili in razposlali najavo, če je kdo spregledal ali ne dobiva obvestil revije Vino: uživali boste lahko za nazaj v Kopru v petek, 24. aprila (intervju z Iztokom Klenarjem je bil v reviji že leta 2006, ko Nepozabnih večerov še ni bilo), za prijave pa so trenutno kratka navodila na voljo tudi na spletišču revije Vino. Večini že znan namig: običajno se je treba kar podvizat za prosta mesta. Jutri!!!

Iztok Klenar. Pri manjših kleteh zasebnih vinarjev se ve, kdo je frontman, pri večjih, ki pri nas v svetovnem smislu niti niso bog ve kako gromozanske, pa včasih to ni tako jasno. V kleti Vinakoper glede tega vsaj po vinski plati ni dvoma: Iztok Klenar. Posneto za intervju, ki smo ga v reviji Vino objavili leta 2006. Večino materiala smo posneli v kleti, nekaj bolj sproščenih slik pa ob njihovem vinogradu na Debelem rtiču. Med njimi tudi to sliko, ki je v intervjuji pokrila naslovni dve strani. 105 mm, F/7,1, 1/750 sek.

Iztok Klenar. Pri manjših kleteh zasebnih vinarjev se ve kdo je frontman, pri večjih, ki pri nas v svetovnem smislu niti niso bog ve kako gromozanske, pa včasih to ni tako jasno. V kleti Vinakoper glede tega vsaj po vinski plati seveda ni dvoma: Iztok Klenar. Posneto za intervju, ki smo ga v reviji Vino objavili leta 2006. Precej materiala smo posneli v kleti, nekaj bolj sproščenih slik pa, ko smo se že malo bolj spoznali in navadili drug na drugega, ob njihovem vinogradu na Debelem rtiču. Med njimi tudi to sliko, ki je potem v reviji pokrila naslovni dve strani intervjuja. 105 mm, F/7,1, 1/750 sek.

Jedli seveda ne bomo štajerske kisle juhe, ne ker bi o njej imeli slabo mnenje, temveč zato, ker smo na obali, se vam že svita? Čisto na koncu smo glede Nepozabnega večera včeraj dobili še Iztokovo osebno potrditev, nismo pričakovali, da se to ne bi zgodilo, pa vseeno, iz previdnosti smo čakali in zdaj lahko zapišem: v kozarce dobimo tudi kaj iz skritih kotičkov kleti, omenjeno je bilo tudi nekaj starejšega od naše države, zna biti zanimivo, ne povem natančneje … Lahko pa kot edini udeleženec vseh Nepozabnih večerov mirno namignem, da smo imeli doslej na Nepozabnih večerih z zrelimi vini kar precej sreče, vrh takih vin na naših Nepozabnih pa zaenkrat po moji presoji še vedno zaseda Čotarjevo mešano belo 1980. Pridelano v Jugoslaviji, smo mu označili na obešanki. Se mu jih je pa nekaj drugih starin na teh večerih ker tesno približalo.

Komentiraj