Nakladancija

Revija Vino. Akcija.

Takole, zdaj je jasno, kaj bo v prvi letošnji številki revije Vino. Recimo. In česa ne bo. Recimo. Material je na kupu, par malenkosti še pričakujem danes, nekaj jutri. Že zlagamo.

Slike
Kaj bo? Ščurka sem omenil. Legenda. Intervju. Izprašal Toni. Pisci imajo svoje delo. Njim je brez pomena, jaz lahko poskusim poslat kletarja na cisterno. Magari v zakmašni obleki. Če se mi zdi, da je tak. In če je tak, gre. Večinoma se ujamemo. V sliki je lahko zabeleženo drugo in drugače kot v besedi. Dve podobi enega človeka. Imam Stojana, ko nekaj let nazaj zjutraj pelje samokolnico polno praznih, nekaj ur prej še polnih steklenic. O takih se nikjer ne piše. Morda jo objavim, to sliko.

Nepozabeni večeri
Sem že napisal, da bo pri Stojanu Nepozaben večer verjetno sredi maja. Zdaj je dogovorjeno. Bo sredi maja. Natančno sredi maja. Petnajstega. Za vse brez izkušenj: običajno je fino, res fino. In se da prit zraven. Se je pa treba potrudit in tisti dan, ko se zbirajo prijave res zgodaj poklicat. Ker je pogosto res naval. Minute. In tudi, če prideš na čakalno listo, ni povsem brezupno. Marsikdaj kdo odpove zadnji dan. Zbolel otrok … Recimo. In ker je takrat večina že z drugimi načrti, se zgodi. Se je pa treba najprej prijavit, da dobiš e-obvestilo in sploh veš, kdaj poklicat: vpis.

Ostalo
Več o vsebini nastajajoče številke revije nakažem kasneje. Sproti. Kendov dvorec, recimo. Pa Istra … Zdaj moram najprej poiskat prostor za oglas, ki je pomotoma izpadel iz evidence.

Komentiraj