Nakladancija

Rouna

Vina Rouna, Žorž, Slap, Vipavska dolina

Danes sem pričakoval, da jih bom od gospoda Žorža slišal, ker se nam priprava zložljivega plakata vleče in vleče. Pa sem najprej dobil zahvalo. Ker sem ga predlagal med tistih enajst, ki se bodo lahko dodatno pridružili dosedanjim vinarjem na Okusih Vipavske. (Zemono, nedelja, ponedeljek, 10. in 11. maj. Ne pozabit!). Doslej je namreč veljalo, da se dvorca ne da povečat in se je dalo prit zraven na novo le, če je kdo od prejšnjih odstopil. Kar pa ni bilo pogosto. Lani trije, za letos menda nihče. In še od lanskih treh bi rad eden nazaj. Se je hitro pokazalo, da je ta festival zakon. Smo iskali in na zadnjem sestanku našli rešitev in bomo lahko letos zrasli. Ne da bi povečali dvorec. Tako nekako, kot so Butalci cerkev razširili.

Ko smo predlani delali etiketo za vina Rouna, je kazalo in se je tako tudi nameravalo, da bodo buteljke bolj za zraven, kot so že bile tudi prej, potem je pa očitno steklo. Zadnjič je povedal, da zadeva stoji, zgodba na etiketi da je prava in se da z njo vina predstavljat (rajnka Marija Terezija s srebrnika, ker je uvedla kataster, v katerega je bilo posestvo na Rovni vpisano leta 1765). No, še vedno so buteljke bolj za zraven, večina vina se še vedno proda odprtega, a tele buteljčna druščina raste in letos se ji pridružuje sauvignon. V bistvu je gospod Žorž prišel zaradi tega. Prinesel podatke. Večina mi v ta namen dostavi kar uradno odločbo, kjer tako ali tako piše vse, kar potrebujem. Tako tudi tokrat.

Rouna, bela vina - zelen. Studijska fotografija. Trije studijski fleši.

Rouna, bela vina – zelen. Studijska fotografija za plakat. Trije studijski fleši.

Pa sva pogledala še tisti plakat in mu je bil všeč, se reče, da ga je potrdil in lahko pošljem v izdelavo, fotka steklenice za plakat mi je kar dobro uspela, služi namenu, sem zadovoljen, uporabili jo bomo še še kje, slogan smo pa že tudi dorekli: Kozarec vipavske svežine. O okvirni vsebini spletne strani bo pa še razmislil. Za vsebinski vzorec sva pogledala kar Martinčičevo (http://www.martincic.si/), ki smo ji pred kratkim dodali angleško verzijo.

2 komentarja

Komentiraj