Letvico sta si Marko in Jurij postavila visoko: biti številka ena z modrim pinotom in chardonnayjem pri nas. In zdaj delata na tem. V ponedeljek zvečer se dogovorimo za jutrišnji celodnevni obisk, moj tretji tam, tokrat prvič s fotoaparatom in lučkarjem, slednje tokrat Barbi, ona prvič tam. Torek bo lep, sončen, in je bil. Čeprav samo po sebi za kakovost fotk to še ne pomeni dosti. Je pa bolj prijetno zame, za lučkarja in za intervjuvanca, če med snemanjem v vinogradu ne teče ravno deževnica za vrat. Ostalo je bolj ali manj relativno, oblačnost je lahko čisto OK, enako megla, v kleti je pa glede tega tako ali tako vseeno. V našem primeru v kleteh. Treh. Se Juriju po sprehodu in fotkanju v vinogradih med pokušanjem shirazov pošalim, in prostorsko utesnjenost reinterpretiram kot luksuz: vsaka od glavnih treh sort (chardonnay, modri pinot, shiraz) imaj trenutno svojo klet. Več Jože junija v poletni številki revije Vino, kar bo posledica našega standardnega dogovora: bralci revije dobijo po objavi nepozaben večer. Kjer bodo med drugim lahko v živo preverili, kako blizu postavljene letvice sta trenutno Marko in Jurij. Tudi z letniki, ki so še v sodih. In zanesljivo še s čim. Tudi dvoma v gostoljubnost intervjuvancev ni. Ga ni bilo po mojem prvem in ga ni bilo po drugem in ga ni po tretjem obisku.
Pred letom sem jih tudi sama obiskala. Odlična vina, meni najbolj pri srcu My red, seveda na prodaj pri nas.
Pred letom sem jih tudi sama obiskala. Odlična vina, meni najbolj pri srcu My red, seda na prodaj pri nas.
najboljše vino na svetu in kletarji..