Foto Nakladancija

Borut

Včeraj. Nastajanje prve letošnje številke revije Vino. Fotkanje za intervju, v katerem Borut Jovan (Galerija okusov) Napotu pove marsikaj zanimivega.

Včeraj. Nastajanje prve letošnje številke revije Vino. Fotkanje za intervju, v katerem Borut Jovan (Galerija okusov) Napotu pove marsikaj zanimivega. 20 mm, F/10, 1/30 sekunde, ISO 1000. Brez flešev, skoraj brez svetlobe od spredaj. Michael Ackerman mi je nekoč zaupal svoje videnje uporabe objektiva: široki kot sili fotografa v kompozicijo (you are forced to compose), daljše goriščnice omogočajo mehkejši pristop (you are allowed to feel). Se lahko le strinjam. No, tokrat je širokokotni objektiv z vsemi posledicami uporabljen iz povsem banalnega razloga - ni bilo prostora, da bi se s fotoaparatom umaknil bolj nazaj in uporabil objektiv z daljšo goriščnico. Po domače: za mano zid.

20 mm, F/10, 1/30 sekunde, ISO 1000. Brez flešev, skoraj brez svetlobe od spredaj. Michael Ackerman mi je nekoč zaupal svoje videnje uporabe objektiva: široki kot sili fotografa v kompozicijo (you are forced to compose), daljše goriščnice omogočajo mehkejši pristop (you are allowed to feel). Se lahko le strinjam. No, tokrat je širokokotni objektiv z vsemi posledicami uporabljen iz povsem banalnega razloga – ni bilo prostora, da bi se s fotoaparatom umaknil bolj nazaj in uporabil objektiv z daljšo goriščnico. Po domače: za mano zid.

Komentiraj