Foto Nakladancija Neuvrščeni

Einfach

Pokažemo z levo sliko, nekoliko poudarjeno, kako to (pre)pogosto izpade. Deloma ali v celoti. In z desno sliko, kako lahko fotka opremljene steklenice zgleda po naše. Karin prevede par besed, da povemo še, kako je tudi za tisoč kilometrov oddaljenega vinarja to pravzaprav enostavno (Einfach):
1. Pošlješ vina (Flaschen senden)
2. Potrdiš testno sliko (Bestätigung der Testfotos)
3. Prejmeš datoteko polne kakovosti (Erhalt der Profi-Fotos).
Da tega seveda ne počnemo brezplačno, v Nemčiji, Avstriji, Švici ni treba posebej omenjati. Znana slovenceljska pijačarska firma nas je po drugi strani recimo na tej točki za v prihodnje raje užaljeno odjebala. Ko so potrdili, da so z zelo zelo zahtevnimi slikami res res res zadovoljni, smo namreč nezaslišano nesramno pričakovali, da jih plačajo. V roku. Ki so ga pred tem izbrali in določili sami.

Desni posnetek je naš standarden. Iz arhiva. Smo ga torej imeli od prej. Za levega pa sem se moral včeraj kar malo potruditi: pod vratom steklenice prekinjeni ter zgoraj in/ali spodaj grdo zaključeni (zebrasti!) odsevi, preveč poudarjena perspektiva, komaj berljivi podatki (posebej če so odtisnjeni s folijo), nenatančna barvna reprodukcija, premajhna ostrina in ločljivost ... Marsikaj od tega, neredko tudi kompletno, bo večinoma dobil naročnik podobne fotografije. Tudi čez mejo.

Desni posnetek je naš standarden. Iz arhiva. Smo ga torej imeli od prej. Za levega pa sem se moral včeraj kar malo potruditi: pod vratom steklenice prekinjeni ter zgoraj in/ali spodaj grdo zaključeni odsevi (ki med drugim flašo uspešno preoblečejo v zebro), preveč poudarjena perspektiva, komaj berljivi podatki (posebej če so odtisnjeni s folijo), nenatančna barvna reprodukcija, premajhna ostrina in ločljivost … Marsikaj od tega, neredko tudi vse hkrati in še kaj za povrh, bo večinoma dobil naročnik podobne fotografije. Tudi čez mejo. Zato smo vedno bolj zanimivi tudi tam.

 

Komentiraj