Foto Nakladancija

Mafini

Primarna potreba in zahteva naročnika je bila produktna fotografija mafinov na belem ozadju. Z vrha. In od strani. Brez senc. Izdelek pač. Kataloško. Po kratki telefonski debati na podlagi poslanih dokumentarnih škljocov je brif nekoliko spremenjen. Namesto z vrha in od strani raje neka druga, mafinom bolj primerna perspektiva. Konkretizacija prepuščena nam. Rahlo posuto s sladkorjem. Brez okrasne praznične zvezdice. V papirnatem lončku. Nekaj variant. In deloma odvit mafin. Pa še en zavit in en deloma odvit mafin skupaj. Maksimalna ostrina. Tudi kar se globine tiče. Vse jasno.

Izvedba? Odstraniti originalne papirčke, ker so pač mastni. In ker se jih držijo delci mafinov. Nadomestiti z novimi, čim bolj podobnimi, a po možnosti nekoliko manjšimi papirčki, ki hkrati manj zakrijejo izdelek. Postavljanje osvetlitve v studiu. Dva fleša. Eden osvetljuje in svetlobno modelira mafine, drugi briše sence. Meritve. Popravki osvetlitve. Poskusni posnetki. Končna priprava izdelkov. Popravki. Končni posnetki. Hitra obdelava. Poslano v potrditev. Potrjeno. Končna obdelava na fino. Oddano. Skupaj 6 ur dela.

Zgornji posnetek je nastal na koncu. Za zraven. Ko že ravno delaš, naredi poleg produktnih slik še nekaj z malo več feelinga, je dodal Miloš, ko je mafine dostavil. 85 mm, F/3,2 (manj globinske ostrine, objektiv nagnjen), 1/60 sekunde, ISO 200, 2 studijska fleša.

Zgornji posnetek je nastal na koncu. Dodatno. Za zraven. Ko že ravno delaš, naredi poleg kataloških slik še nekaj z malo več feelinga, je dodal Miloš, ko je mafine dostavil. 85 mm, F/3,2 (manj globinske ostrine, objektiv nagnjen), 1/60 sekunde, ISO 200, 2 studijska fleša.

Komentiraj