Foto Nakladancija

Mastno 4

Še zadnja navezava na oljarske prispevke v aktualni številki revije Vino. Tretji fax intervju, tokrat čezmejni. A blizu. Na Kozini z avtoceste, v Krvavem potoku čez mejo in dol v Boršt na Boljuncem. Krasni kraji. Dolina Glinščice, Zobec z lososi, Starec z olji … Kar se tokratnih faks intervjujev tiče, zopet in spet zgolj slučajno, še ena naša stranka. Tania Stefani. Za kmetijo Zahar. Kakor so poimenovana tudi vina. Olja, oljčna, dobra, so pa Snožak.

Zahar - Snozak Belica 0.5L --
Začeli smo pred leti z vinsko etiketo, takratno smo v dveh korakih na željo naročnika zgolj posodobili. Kar je včasih težje, kot narediti novo. In potem smo rešitev enostavno širili na nova vina. V glavnem igranje z barvami in materiali.

Sledila so olja. Najprej je bila za edino lansko polnitev posodobljena prejšnja etiketa, letos pa smo na njeni podlagi nastavili celoten sistem. Ter za tisk pripravili tri etikete za dve olji. In oddali v tisk. Potem se je izkazalo, da tiskar etiket ne bo uspel pravočasno natisniti in smo iskali drugo rešitev. Časa je ostalo skoraj nič, ne bo šlo kjer koli. Morda digitalno na rolo. Pokličem v Slovenj Gradec. Načeloma bi šlo, a nimajo izbranega papirja. Itak. Jebat ga. Izberem najbolj ustreznega od razpoložljivih treh in potem za podlago skeniramo iz kataloga vzorec prejšnjega papirja. Ter se z dimenzijami etikete prilagodimo dovolj podobnemu obstoječemu orodju za izsek. In se odpovemo predvidenemu reliefnemu lakiranemu detajlu. A videti je vseeno OK. Kar potem, ko po dveh dneh, celo pred želenim rokom, dobi etikete, potrdi tudi Tania: Lepo pozdravljen, / V vednost, etikete so prišle že danes zjutraj in so perfektne. / Res hvala lepa se enkrat za učinkovito pomoč.

Prijeten občutek, priznam.

20 mm, f/8, 1/25 sekunda, ISO 320, fleš

Zaharjeve trte in oljke. Sredina letošnjega novembra, ko je grozdje že vino, oljke pa še niso olje. 20 mm, f/8, 1/25 sekunda, ISO 320, fleš

Komentiraj