Foto Nakladancija

Pelicon

Pivo? Voda, ječmen in hmelj. Pa kvasovke. Nič lažjega. No, nisem poskusil. Se zanašam na druge. Zadnje čase tudi na Mateja. Trenutno na njegove poskuse, včasih dobimo v studio po flaško ali dve v pokušino, v debato, včasih prinese sam, včasih nam je zlati prinašalec Anita, vsekakor je zanimivo. Tudi zato, ker je za razliko od mnogih ustvarjalcev marsičesa Matej glede mnenja o njegovem vsakokratnem dosežku precej bolj kritičen od nas ostalih. Pač ve, kaj je hotel in kaj je nastalo. Ostali lahko komentiramo le trenutni rezultat.

Od leve proti desni: hmelj, Matej in ječmen. 85 mm, F/2,8, 1/160 sekunde, ISO 640, 2 fleša.

Od leve proti desni: hmelj, Matej in ječmen. 85 mm, F/2,8, 1/160 sekunde, ISO 640, 2 fleša.

Kasneje seveda resno računamo na redne dosežke zdaj še nastajajoče pivovarne. Pivovarnice. Na dobra piva namreč. Kar se hoče zdeti kot sinonim, pa ni. Precej trenutnih piv iz majhnih slovenskih pivovarn je žal v najboljšem primeru še vedno zgolj drugačnih. Absolutno in šarža od šarže. Zaradi naslednjega jih bom (heretik, nepoznavalec, pizdek, bumbar, plačanec, izdajalec …), slišal, a vseeno tvegam: prepogosto so ta mikropiva preeeeecej slabša od recimo kronično in na počez kritiziranih Laškega in Uniona (ki ju je treba včasih samo pravilno natočiti, da je svet malce lepši). Jebat ga. Sicer pa – vemo, kako je bilo z vsem tem pri vinu. In je včasih še.

Navijamo torej za Matejevo pivovarno. In navijamo, da bi nas zanjo navijalo kar največ. Konkretno. S fičniki. Na kratko: klikneš, prispevaš in s tem podpreš nekaj dobrega, že zakaj, in si za to izbereš nagrado. Če uspe (dedlajn je prvi prvi dvatrinajst), dobimo vsi skupaj pivovarnico Pelicon in nam bo lahko fajn. Če do takrat ne uspe, nihče od sodelujočih ne izgubi nič, rizika ni, donacije se ne pokasirajo in vse ostane kot je in bomo na dobro ajdovsko pivo pač še malo počakali in se po slovenceljsko veselili, da nekomu spet ni uspelo. Kljub množičnemu virtualnemu lajkanju. Ker (fosil) nisem fejsbuknjen, ne lajkam. Prispevam.

Na morebitna dodatna vprašanja pa skoraj zagotovo priskrbim odgovore iz prve roke.

Pivo. Ki ga še ni. Držimo pesti in smo zraven. Da bo. Čim prej. Fotkano pri nas (www.bottleshooters.eu). Posneto za potrebe promocije projekta, ki ga je nedavno opazil tudi Forbes.

Pivo. Ki ga še ni. Držimo pesti in smo zraven. Da bo. Čim prej. Fotkano pri nas (www.bottleshooters.eu). Posneto za potrebe promocije nastajajoče pivovarnice, ki jo je nedavno na Kickstarterju opazil tudi Forbes. Za nami, seveda :-).

4 komentarji

Komentiraj