Foto Ilustracija Nakladancija

Posodobljeno

Scurek-Vina-kompletno kompozicija 1000

V studio dobimo vina. Na fotografiranje. Nedavno. Kompletna Ščurkova kolekcija. Nič neobičajnega. Ker to pač počnemo – fotografiramo. Med drugim.

Etikete na flašah so preoblikovane. Posodobljene. Osvežene. Tudi nič neobičajnega. Prej nasprotno. Če ne bi bila neposredna podlaga za njihovo posodobitev stara spoštljivih 9 let. To pa ni več povsem običajno. Oktobra 2007 sem namreč v tisk oddal etiketo, oblikovano za takratno Ščurkovo najbolj prestižno vino UP (slika spodaj). Zasnoval sem jo kot nadgradnjo ostalih takratnih Ščurkovih etiket. Ilustracijo sem že pred tem Stojanu na novo izrisal na podlagi prejšnje, ki marsikdaj tehnično ni bila primerna za uporabo. Ni omogočala vžiganja na lesene škatle. In še marsičesa. Recimo odtisa s toplotno folijo.

Etiketa UP iz leta 2007

Skratka – moja devet let stara etiketa dobi zdaj zgolj drug papir in nabor barvnih kombinacij za različna vina, nekaj laka in to je to. Lahko si rečem uau! Ali faaak! Ali pač nekaj tretjega, s čimer se malce potrepljam po ramenih in si malce zlezem v rit. Ker devet let stara novost res ni nekaj zelo običajnega.

Komentiraj