Foto Nakladancija

Cigojeva

Ko sem na zadevo že pozabil, je iz Španije marca priletelo sporočilo, da so za objavo v knjigi Basic Pack (o oblikovanju embalaže) izbrali tudi naš design opreme vinske steklenice, v bistvu etikete, za Jordana. Cigoja. Iz Črnič. Arkade. In da naj jim pošljem fotko visoke ločljivosti. Pošljem. Knjiga pa izide maja. Potem, ko so jo najprej napovedali za april. Nakar konec aprila pošljejo podatke v pregled in majski izid mi postane rahlo sumljiv in res sporočijo da bo to julija. Kar jim očitno uspe. Potrdim lahko namreč prejšnji teden, da naj mi kar pošljejo pripadajoči mi brezplačen izvod, kar pomeni, da jim bom zanj plačal poštne stroške, naročim dva izvoda, dodatnega za Jordana pač seveda plačam, domnevam da bo vesel, pa pride danes po pošti samo en izvod. Eh, ja. Mu nesem mojega ob priliki pokazat.
 

Danes prispeli špeh. Dobrih tristo strani. Mi na strani 232. Poglavje Beverage.

 
Na etiketo caberneta s trt, ki po Jordanovih trditvah petnajst let niso bile obdelane, pisal sem že pred stekleničenjem o njem, umestim lani fotko, ki sem jo posnel ob trgatvi tega grozdja, bogomolka na njej krčevito drži grozdno jagodo, Boleslav mi pa s to bogomolko maha pred objektivom. Pretiravam. Prijazno mi jo je držal kar se da mirno. Po Jordanovem OK Anita nekajkrat, no, nekaj desetkrat s tušem in flomastrom in še s čim na roke napiše besedilo (datum trgatve in torej datum nastanka fotke in še nekaj drugih pojasnil). Izberem najprimernejši rokopis in ga počim čez fotko in pripravim za tisk.
 

Fotki so Španci za objavo skrbno pobrisali senčko in jo, polliterco, umestili v knjigo enako veliko kot dve tričetrtliterci na isti strani in zdaj tam zraven deluje malce čokato, a jebat ga: poleg tele naše bogomolke je v knjigi samo še en slovenski dizajn. Če nisem katerega po nesreči spregledal.

 

1 komentar

Komentiraj