Foto Nakladancija

Krivec

Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile, trdi Paolo Coelho v svojem Alkimistu. Očitno drži in moja draga mi na prvi dan letošnje pomladi brez okolišenja pove, da sem za vse aktualno dogajanje kriv osebno jaz. Več kot nekajkrat sem namreč pri polni zavesti besnel, da se mora svet za kak mesec ustaviti, ker tako ne gre več. In se je. Ustavil. Pika.

Popoldan začetka letošnje pomladi. Situacijo sem zabeležil na sprehodu. Sam zase. Kot je zaukazano. Brez klasičnega objektiva s steklenimi lečami. Namesto tega zgolj luknjica. Primitivno. Prvinsko. Camera obscura. Luknjača. Pinhole. Z vsem, kar to potegne za sabo. Goriščnica (v tem primeru je to kar oddaljenost luknjice od filma ali senzorja) znaša okoli 50 mm. Premer uporabljene luknjice je 0,3 mm, kar je glede količine prepuščene svetlobe približno f/165 . 1/6 sekunde iz roke, ISO 12800.

Zdaj resno premlevam, kaj naj bo glede na možne posledice moja naslednja želja. In, da se ne prenaglim, čakam zlato ribico ali stvarstvo, da mi sporoči morebitne količinske omejitve. Še dve želji? Še ena? Konec?

Komentiraj