Foto Nakladancija

Mak

Nedelja dopoldan. Hrvaška. Nekje pred Osijekom. Na poti iz Srbije. Iz ene v drugo vinsko klet. Kar je lahko zgolj priročna, za lase privlečena povezava z vinsko tematiko teh zapisov. Recimo. Morda pa je v ozadju slike slavonski hrast. Dob (Quercus robur L). Les za sode. Morda. Vsekakor me tujina prav v zvezi s tem, ko povem da sem iz Slovenije, pogosto veselo locira v Slavonijo. Jebat ga. Itak se pogosto izkaže, da sta jim Slavonija in Slovenija isto. Nekaj tam nekje. Po drugi strani pa – ne bodimo pretirano pokroviteljski: kaj recimo pomeni naslov Wendersovega filma Paris, Texas?

Slika je v resnici seveda nastala zavoljo cvetočega maka. Morda bi motiv ovekovečil še bolje, če bi lahko Jordan svojo Lancio ustavil takoj ko sem si to zaželel. Natančno tam. In če med cesto in poljem ne bi bilo globokega mokrega jarka. Kakor koli: 180 mm, f/11, 1/320 sekunde, ISO 250.

Slika je seveda nastala zavoljo cvetočega maka. Ko in kjer je Jordan ustavil svojo Lancio. Kakor koli: 180 mm, f/11, 1/320 sekunde, ISO 250.

Komentiraj