Foto Nakladancija

Mastno 2

Da bo zimska številka revije Vino bolj mastna kot običajno, smo včeraj, torej spodaj, že omenili. Nadaljujmo.

Lani enkrat pokliče Aleš, kmalu se dobiva pri meni v studiu in se dogovoriva za oblikovanje etiket za njegova olja in je tudi kmalu potem na sporedu dilema, ali ime pridelka na etiketo napisati samo slovensko (ker je pač običajno enostavneje in je večinoma tudi lepše videti če besedičenja ni preveč), ali vseeno koristoljubno napisati tudi Lahom razumljivo. In morda pojasniti vsebino tudi še angleško, ker je to pač nekako univerzalno in dovolj dobro tudi za Avstrijce.

Ko mi kar številnim o-jem uspe – najprej v vsebini svoje lobanje, potem pa še v računalniku – dati vlogo pomembnega in nikakor za lase privlečenega elementa identitete, opustiva z Alešem enega od prejšnjih že skoraj potrjenih osnutkov in gremo na etikete pogumno z vsemi tremi jeziki in takoj, ko lani oktobra dobi v Brda pošiljko etiket iz Radeč, pokasira nagrado za najbolj všečno embalažo po izboru obiskovalcev lanskih Dnevov kmetijstva slovenske Istre. Nakar v zvezi s tem nekje preberem Aleševo izjavo, da me je priporočil njegov oljkarski kolega iz Italije. Super. Čeprav nimam pojma, kdo bi to lahko bil. Jebat ga.

Spodaj etiketa. Posneto za objavo na prenovljeni, a še ne objavljeni spletni strani Studia Ajd.
Za povečavo in širši izrez v primeru radovednosti klikniti na eno od sličic. Itak.

Poleti se mi je nekje v ozadju zavesti začne motati ideja, da letos na zdaj že preteklem sedmem bienalu vidnih sporočil Slovenije sodelujemo med drugim tudi s to Aleševo embalažo, pa nikakor niti približno ne znese pravočasno spraviti skupaj potrebnega materiala za nič od tega, kar smo v zadnjih dveh letih prepričljivega zložili skupaj in je tudi glede te oljčne etikete po tej plati vse ostalo pri Aleševem zadovoljstvu. Jebat ga.

Aleš Bučinel. 28 mm, F/7,1, 1/400 sekinde, ISO 320, fleš

Aleš Bučinel. 28 mm, f/7,1, 1/400 sekunde, ISO 320, fleš

Aleš pa v skorajšnji reviji odgovarja na vprašanje v enem od treh oljkarskih faks intervjujev in ga zadnjega oktobra v ta namen parkrat škljocnem v torkli in še parkrat v njegovem oljčniku, kozarec njegovega vina pa prestaviva na neke druge, lagodnejše čase. Jebat ga.

Komentiraj