Foto Nakladancija

Mateja

Mateja Kodrič. Naslednja v okviru damskega kontingenta pomladne številke revije Vino, sicer fotografirana prejšnji petek kot zadnja izmed njih. Vina Širca – Kodrič. Godnje, Kras. Najprej nekaj sezonskih posnetkov v vinogradu, vezanje trt, večina pa potem v kleti. Kjer sem pred leti že uspešno fotografiral z Matejinim stricem Edvinom in sem se zdaj malce bal, da sem takrat že pokuril vse zanimive poglede in bomo zdaj delali variacije na isto temo. Pa se je izteklo drugače.

Mateja Kodrič. Druga v okviru damskega kontingenta pomladne številke revije Vino, sicer fotografirana prejšnji petek kot zadnja izmed njih. Vina Širca - Kodrič. Godnje, Kras. Najprej nekaj sezonskih posnetkov v vinogradu, večina pa potem v kleti. Kjer sem pred leti že uspešno fotografiral z Matejinim stricem Edvinom in sem se zdaj malce bal, da sem takrat že pokuril vse zanimive poglede in bomo zdaj delali variacije na isto temo. Pa se je izteklo drugače. 105 mm (zmeren teleobjektiv), F/10, 1/30 sekunde (ta podatek pri tej sliki ne igra pomemben vloge, ker sta za vso svetlobo poskrbela dva fleša s kratkima bliskoma in bi bilo vseeno, če bi osvetljeval nekajkrat več ali nekajkrat manj časa), ISO 400. Eden od obeh flešev je neposredno osvetljeval ozadje, drugi pa je osvetlil Matejo z odbojem od lesenega soda in s tem Mateji pridelal nekoliko toplejše odtenke.

105 mm (zmeren teleobjektiv), F/10, 1/30 sekunde (ta podatek pri tej sliki ne igra pomemben vloge, ker sta za vso svetlobo poskrbela dva fleša s kratkima bliskoma in bi bilo vseeno, če bi bil zaklop fotoaparata odprt nekajkrat več ali nekajkrat manj časa), ISO 400. Eden od obeh flešev je neposredno osvetljeval ozadje, drugi pa je osvetlil Matejo z odbojem od lesenega soda in s tem Mateji pridelal nekoliko toplejše odtenke.

Komentiraj