Foto Nakladancija

Požegnano

Ta teden mi na na etiketah za cedejke pusti avtograme še nekaj ponudnikov, predstavljenih v monografiji Vipavska. Kar pomeni, da se strinjajo s pripravljenim in predlaganim slikovnim materialom. In smo končno dejansko vedno bližje tiskarni.

Dornberg. V Zaloščah. Davorin Slejko s svojim pridelkom. 50 mm (DX), F/9, 1/15 sekunde, 250 ASA, fleš. Sliko smem uporabiti. Kot vse ostale predlagane.

Predstavljeni gostinski ponudniki Vipavske doline prispevajo v monografijo vsak po en svoj recept. Davorin Mesesnel s Cejkotove domačije na Gočah prispeva navodila za njoke z domačo klobaso in žajbljevo omako. 50 mm (DX), F/16, 1/100 sekunde, 100 ASA, studijski fleši, posneto na domačiji. Slika potrjena za uporabo.

Krapež, Vrhpolje. 50 mm (DX), F/9, 1/40 sekunde, 200 ASA, en ali dva fleša, ne spomnim se več natančno. Slika je seveda v potrjenem naboru za monografijo.

Gora. Otlica. Kmetija Zavrh. Koze. Sirarstvo. 15 mm, F/10, 1/125 sekunde, 200 ASA. Z Angelom se strinjava glede obeh izločenih slik, zgornja mi seveda ostane na voljo za uporabo, poudarek je pa tu tako ali tako nedvoumen. Plačam dva dostavljena hlebca sira in Andreji odnesem podpisan CD in za ta teden smo potrjevanje zaključili.

Komentiraj