Foto

Urh

Urh Jakop, klet Dveri-Pax. Petkov posnetek za pomladno številko revije Vino. Kar še ne pomeni, da bo tudi izbran za objavo.

Urh Jakop, klet Dveri-Pax. Petkov posnetek za pomladno številko revije Vino. Kar še ne pomeni, da bo tudi izbran za objavo. 20 mm (ker za uporabo objektiva z daljšo goriščno razdaljo za mano ni dovolj prostora), F/8, 1/25 sekunde (takšen čas ekspozicije zato, ker želim figuro v rahlem gibanju, ker pa želim hkrati tudi ostro sliko barikov v ozadju, je fotoaparat na stojalu), ISO 5000 (ker je svetlobe malo in ker s fleši ne bi šlo, daljšega osvetlizvenega časa si zaradi Urhovega gibanja ne privoščim, posnetek pa je lahko nekoliko zrnat (česar pri zgornji velikosti slike sicer sploh ni opaziti)).

20 mm (ker za uporabo objektiva z daljšo goriščno razdaljo za mano ni dovolj prostora), F/8, 1/25 sekunde (takšen čas ekspozicije zato, ker želim figuro v rahlem gibanju, ker pa želim hkrati tudi ostro sliko barikov v ozadju, je fotoaparat na stojalu), ISO 5000 (ker je svetlobe malo in ker s fleši ne bi šlo, daljšega osvetlizvenega časa si zaradi Urhovega gibanja ne privoščim, posnetek pa je lahko nekoliko zrnat (česar pri zgornji velikosti slike sicer sploh ni opaziti)).

Komentiraj