Ilustracija Nakladancija

V tretje

Vinski vodič Slovenije 2010 je v tisku.

Seznam onih 15 slovenskih vin, ki jim je Robert v nastajajočem Vinskem vodiču za prihodnje leto pripisal vseh možnih pet zvezdic, jemljem zdaj kot dokončen. Se razume, da ga do nadaljnjega ohranjam zase. Pa tudi sicer se ga nisem celega na pamet naučil, če me slučajno namerava kdo iz zainteresirane množice v prihodnjih dneh spraševat po tem. A vseeno, zdaj, ko gledam končen pdf: med naj naj najboljšimi zgolj bela vina. Enajst bolj ali manj sortnih, štiri zvrsti. Vodijo rebule in muškati.

Letošnja naslovnica

Letošnja naslovnica

Od danes je namreč naslednji Vinski vodič v tiskarni. Jutri še korektura ozalida, blueprinta, in to je to. Približno. Kajti letos prvič čakamo še angleščino. Notranjost smo bolj ali manj pustili na naši prvotni zasnovi. Ker špila. Res ni bilo kaj spreminjat. Le dežele in okoliše sem vpisal k oštevilčenju strani. Ovitek sem Aniti naložil že poleti. Tako včeraj in danes, ker je ona že spet še kar na šolanju v prestolnici, le še vpisujem prave podatke in prilagajam dimenzije letošnji debelini hrbta. Ter z Andrejo za hrbtom bentim nad ripom, ki očitno dobro ve, da ga tokrat izjemoma ne priganja Primož (še vedno na porodniškem pomaga Petri in je povrh vsega hkrati tudi bolan, še vedno torej delam za oba) in se mi punta in sesuva in sesuva, dokler mu bolj po sreči kot po pameti ne izključim enega parametra in potem printer končno izpljune proof, ki ga kot barvno merodajnega Barbi odpošlje v tiskarno.

Tudi prizanja letošnjim dobitnikom petih zvezdic so že zasnovana, po oblikovalski plati jih izpeljemo iz aktualne naslovnice. In iz Vodiča preplonkamo komentar, ki ga je tja za vsako konkretno vino ubesedil Robert. In to je to.

Domnevam, da bodo zdaj, ko se ta Vodič dogaja tretjič, pogoltnili cmok tudi skoraj vsi oni s prizadeto častjo, ki so bili po prvem in drugem Vodiču mnenja, da ga ne bi smel napisat kar nekdo. In ga celo podpisat. Ker da to pritiče nekomu ali nečemu drugemu. Ki pa bi po moje lahko to isto mirno naredil že pred prvim Vinskim vodičem Slovenije. Ali po njem. Ali po drugem. In še vedno lahko. Po tretjem. Pa bo?

Komentiraj

Komentiraj