Foto Nakladancija

Zasilna rešitev

Saj je že nekaj časa jasno, da se bo treba lotiti lastnega fotografskega portfolja, a je tudi jasno, da tista o kovačevi kobili drži, pri meni vsekakor. Čeprav sva s Primožem že malo brskala po netu in iskala primerno platformo in si tudi že nekaj ogledala in morda res nekoč nekaj bo iz tega. Tudi zato, ker sem se res naveličal pošiljati temu in onemu na ogled fotke z e-pošto naokrog in tudi dropbox je za tak namen fajn samo po eni strani, po drugi pa precej manj in zdaj, ko sva prišla z Barbi nazaj iz Italije, kjer sem spet vsakemu vinarju, ki mi je zatežil, obljubil, da seveda pošljem sliko ali dve, je treba najti eno uporabno rešitev in določim, da to kar ponuja lajtrum sploh ni tako zelo zelo neuporabno, predstava je kar gledljiva, res pa zaradi velikih fotk zahteva od gledalca kar hitro povezavo z internetom in nameščen flash vtičnik in torej na ajfounu zaradi slednje zahteve recimo ni videti nič, a jebat ga, večini vseeno lahko pošljem spletno povezavo na izbrane slike. In jo pošljem. Motivika: Lugana. Trije naporni dnevi po tamkajšnjih kleteh. Na žalost zaradi divjega tempa precej premalo časa za fotoaparat – velika večina zabeleženo po sistemu prišel, videl, škljocnil – a vseeno in kljub temu, da to ne spremeni nič: skoraj vse, kar je mi je bilo videti v prospektih luganskih vinarjev, je še precej slabše od tega. So pa zato njihova vina pravo nasprotje šalabajzerskim improvizacijam. A o tem kdaj drugič. Zaenkrat torej www.studio-ajd.si/lugana

Zaključni motiv tokratnega tripanja: nekajurni zastoj pri Padovi. 180 mm, F/16, 1/160 sekunde, ISO 200. A skoraj enako se je tudi začelo: tri ure čakanja pred Portogruarom.

Zaključni motiv tokratnega tripanja: nekajurni zastoj pri Padovi. 180 mm, F/16, 1/160 sekunde, ISO 200. Skoraj enako se je tudi začelo: tri ure čakanja pred Portogruarom.

Komentiraj