Nakladancija

Opravičilo

Pred dnevi nas je, skoraj natančno ob prvi obletnici teh zapisov, s svojim mnenjem počastil gospod Berk. Edi Berk. Spravil me je v dilemo. Spodobi se, tudi na blogu, odgovarjati na vprašanja. A ni postavil vprašanj. Vsaj neposredno ne. Torej odgovor ni potreben. Zato tale ločeni zapis. Ker je možno, da ima gospod Berk, Edi Berk, nekaj težav. In ker lahko morda, tudi zaradi drugih, opozorim nanje. Pomagati žal ne morem. Ali, baraba, sebično nočem.

Najprej nas je gospod Berk, Edi Berk, poučil, kako bi se morali lotiti spodaj opisane situacije. Ker se ne poznamo in ga ni bilo z nami, gospod Berk seveda izjemno natančno pozna vse okoliščine in dejstva in lahko kompetentno svetuje. Pokaže tudi, da je zelo skrbno prebral prejšnji zapis, kjer jasno piše, da ga žuli „tehnična, a enostavno rešljiva pomanjkljivost“. Pet od treh nas takrat prisotnih v studiu preverjeno in dokazano zna učinkovito rešiti to težavo. Če bi šlo samo za to. Pa in pač ni šlo. A gospod Edi to zagotovo ve, ker ga ni bilo z nami. Vseeno hvala za nasvet z višav.

Nakar pove tudi, da obremenjujem prostor, saj venomer sporočam kako neizmerno sem pameten in to na vseh področjih. In da ni to niti najmanj zanimivo in niti najmanj skromno. Na vodi in v kolenu čutim iz njegovih  besed, da mu nekaj ni všeč. Tudi tisoče dosedanjih branj teh zapisov povsem zanesljivo govori isto. A ostali od mene mučeni bralci tega ne znajo ali ne zmorejo, kot on, izraziti sami. Ali pa ne delijo njegovega mnenja, ki je dejstvo, in s tem dokazujejo, da so pač zabiti.

Zaradi vsega tega se gospodu Berku, Ediju Berku, globoko opravičujem, ker mora očitno proti svoji volji brati tale moja obremenjevanja prostora in nič kaj zanimiva in neskromna sporočanja o moji pameti. In prosim vse demone in nevidne ali vidne moči, ki ga proti njegovi volji sadistično silijo brati te zapise, da ga osvobodijo in se bo lahko posvetil čemu drugemu.

3 komentarji

 • Ehm… ampak sem vseeno mislu / upal da ne bo kaj takega prislo ven. S strani blogerja, ne s strani komentarjev. Ne poznam niti Edija, niti Edija Berka. Blogerja poznam relativno malo. Ampak se mi zdi da je dosti lazje in spostljivo preslisati take izzivalne in ‘I-wanna-be-more-important-than-you’ komentarje kot pa se spustiti na isti nivo. A ni?

  In spet prides k vprasanju… “Who’s more fool? The fool? Or the fool who follows the fool?”.

  Brez zamere do Edija, Edija Berka in do Mockota.

  LP, Groznislaf

 • Sploh namenjati Berku, Ediju Berku prostor … je nesmiselno.
  Enostavno pustiš, da njegov komentar zbledi v času in prostoru, pa je stvar rešena. Ker taki berki, ediji berki so pač rojeni kvazi polemiki in najslabše je, da jim daš za tovrstne masturbacije prostor. ker ga je enostavno škoda, ali kot je rekel nekoč logaški župan ob sprejemanju prostorskega plana “S prastora se na gre norca delat!”

  Pozdrav,
  Andrej

Komentiraj