Nakladancija

Popotnica

Predstavitev. Te dni. Vina. Nova blagovna znamka. Šestnajst hektarjev vinogradov. Pljunek v morje svetovnega vinogradništva, ne prav zanemarljivo pri nas. Cilj: postati eden od vodilnih, najboljših vinarjev v svojem okolju. Lepo. Smelo. Pravilno. Res si jim ni treba zastaviti manj.

Izbrano ime, povedo, je asociacija na poreklo.
Ni. Preverim pri drugih, statističnega preverjanja rezultati moje ankete verjetno ne bi prenesli, a vseeno: ni. Seveda, tudi druge asociacije so lahko povsem primerne, a tokrat povedano pač zelo verjetno ne drži.

Povedo še, da je etiketa igriva. Mladostna.
Ni. No ja, en likovni element morda, za silo. Celota ne. Nikakor. Zadeva ni prav pretirano privlačna, je neprepričljiva, in poleg tega tudi ni berljiva.

Pod črto: to ni to, kar naj bi bilo, še manj to, kar bi lahko bilo in ni tisto, kar trdijo da je. Četudi sami morda celo verjamejo. Skorajšnjih petdeset, šestdeset ali morda sto tisoč flaš letno bi po moje potrebovalo učinkovitejšo popotnico.

13 komentarjev

 • Grozni,
  pričakovanj ni bilo, bila je radovednost.

  Seveda gre za moje mnenje, namenoma sem uporabil besedo, ki zato, ker ni del vinskega besednjaka, dopušča v podrobnostih dovolj osebnih interpretacij. Po drugi strani pa anekdota: približno petnajst odraslih pivcev je ob skupni priložnosti potožilo, da se mučijo s kozarcem Viline, redki od njih so ga popili, nihče si vina ni ponovno natočil.

  Na splošno se nagibam k mnenju, da je slog vina lahko pretežno stvar osebnega okusa, mnenja glede konkretnih vin znotraj sloga pa so že manj subjektivna.

 • godrnjavš, ti manjkajo 3 besede…
  ” za moj okus.”…

  jaz ga, priznam, nisem (še) pokusil, tako da ne vem kakšno je. ma glede na to da je vino pridelano z znanjem iz “hrama znanja” so najbrž pri vsakem visoka pričakovanja prede pokusi…

 • … in takoj ko sem bral blog sem pomislil na vilino… ampak potem sem si rekel… 16ha??? :)))

  Zanimivo.

  No… srečno Nika. 🙂

 • čaki,… če je BZ… sem radoveden, kako iz 16ha vinogradov nastane BZ brez da bi prej grozdje prišlo v KLET in bilo predelano v vino?

  Med drugim me zanima tudi zato ker… kdo torej je VINOGRADNIK BREZ KLETI (takih je dosti!!!) ampak z LASTNO BZ za vino, ki ga očitno sploh ne pridela sam?

  Hecen koncept. Zanimivo. Mogoče prav zato. Bi rad vedel več.

  LP, M

Komentiraj