Foto Nakladancija

Premiera

Že precej prej je odločeno, da z etiketo ne bomo komplicirali, prvi merlot Piana sicer dobi na belo podlago svoje barve, drugačne kot sauvignon, drugačne kot rose in drugačne kot malvazija, ostalega ne spreminjamo. Pripravim nekaj predlogov, z Anito pogledava, strinja se da gremo za razliko od ostalih etiket z eno barvo več, s tremi torej, določim nekaj možnih odtenkov ključne barve, sprintam proofe, preverim na flaši, izberem, Barbi potrdi, pošljem datoteke za vse etikete na Ptuj, print pa mimogrede odnesem Samotu v Ormož, kamor se z Igorjem konec praznikov tako ali tako dostaviva zaradi drugih aktivnosti.

Vmes študentom vinogradništva in vinarstva v Ajdovščini pri predmetu Promocija vina bienalno spet rahlo zatežim glede vinskih etiket in kako naj se v vlogi naročnika pogovarjajo z oblikovalcem in kaj pri tem skoraj zagotovo je in kaj pri tem verjetno ni njihovo delo in med uporabljenimi primeri je Piana še brez merlota, v petek pa potem starejši mladič skoči na pošto po prispelo pošiljko aktualnih etiket in v nedeljo po kosilu na milijardo in pol od nekaj tisoč napolnjenih flaš ročno naflikam sprednje in potem zadnje etikete, po šest enih in po šest drugih in potem naslednji karton in spet šest enih in šest drugih etiket in potem naslednji karton in naslednji in naslednji in naslednji, dokler Barbi ne določi, da je za res prvo nujo dovolj.

Danes pa menda na razpolago tudi etiketirka in torej kmalu vse vino pripravljeno za odpremo. Tokrat sauvignon, malvazija in rose 2011 ter merlot 2010.

Piana, merlot. Premierno. 105 mm, F/18, 6 sekund, ISO 100, osvetljeno z baterijsko svetilko – deloma s sprednje strani, deloma s presvetlitvijo steklenice.

Komentiraj