Foto Nakladancija

Sovinjoni

Prihajajo. Sauvignoni. Na revijo Vino. Po štiri in štiri in štiri in štiri flaške. Za sedem najboljših po izboru … hmmm, ne povem imena, in sedem najboljših po izboru … hmmm, ne vem imena. Še ne. Kot je bilo sicer že pojasnjeno, a še enkrat: vsak vinar, trgovec, uvoznik … lahko seznani izbrana poznavalca s sovinjonom na našem trgu. In če to želi.
 

Sauvignon. Vipavska dolina. Piana. 2009. 105 mm, F/11, 1/60 sek, fleš.

 
Tistih, ki se v izboru sedmih najboljših, torej v reviji, preprosto ne želijo videti, je verjetno malo. Zelo malo. Če sploh kdo. A recimo.

Nekaterim je vseeno. Zakaj pa ne.

Ostanejo torej tisti, ki to želijo. In med tistimi so na eni strani oni, ki kljub morebitnim zadržkom, morda zaradi nestrinjanja s katerim od prejšnjih izborov, vseeno odločijo, da si je dobro s štirimi steklenicami vina povečati možnosti. Biti med najboljšimi sedmimi pač običajno nikomur ne škodi prav pretirano.
 

Sauvignon. Trgatev. Haloze. Pintarjevi. 2009. 20 mm, F/5,6, 1/100 sekunde.

  
Na drugi strani se mnogi nesodelujoči tudi želijo videti s svojim vinom med sedmimi najboljšimi, a vseeno ostajajo na svojem. Pri nesodelovanju. Nekateri preponosni, prezirljivi, drugi morda ignorantski, tretji skeptični. Nič narobe. Morda se bo kateri od poznavalcev vseeno spomnil na njihovo vino. Morda pa se bo raje odločil za kak prepričljiv sauvignon v ustih, namesto za onega, sicer odličnega, a iz morda že obledelega spomina. Kdo bi vedel.

Dedlajn za dostavo vin je prihodnjo sredo. Po ena flaša za vsakega poznavalca, ena za fotografiranje, ena za rezervo (čep …), skupaj štiri. In to je vse.

Komentiraj