Neuvrščeni

www.gtpodgornik.si

O spletni strani GT Podgornik.

Sem že zapisal, da je Zoran Podgornik, tako je vsaj sam povedal, prišel do nas zaradi revije Vino. Zaradi naših fotk. Kot vinoljubca sva se srečevala že prej. Tudi o tem, kako sva fotkala za njegovo spletno stran po Vipavskem in malce po Krasu, sem tam poročal. Potem sva v ta namen prebila še en dan v Brdih, kjer je bilo, kar se delovnega dela tistega dne tiče, posebejj zanimivo pri Štekarju. Malo zaradi Jankota in jutranjih žganjic in potem vina in na koncu tudi zato, ker je vse skupaj naneslo na nekaj nenačrtovanih posnetkov in je eden od njih skupaj z enim iz Vipavske potem prevesil prvotno razmišljanje o načrtovanem spletišču v njegovo sedanjo vsebino in podobo. Likovno je bilo precej podobno zastavljeno že takoj na začetku, se je pa Zoran takrat izogibal referenčnim objektom, potem sem ga prepričal, da čisto brez tega verjetno nima smisla, na koncu pa so se na svoj način znašle v samem bistvu. Večina ali kar vse izbrane so povezane z vinarji ali gostinci na Vipavskem, na Krasu in v Brdih.

gt_podgornik_screen

Po koncu našega dela je sledil še eden od številnih možnih SiOLizmov, po vsem skupaj sklepam, da smo z objavo te spletne strani nekaj dni mi jebali SiOL in ne oni nas. Njim v bistvu očitno ni do tega, da se pri njih najame in plača gostovanje spletne strani, vse je na voljo zgolj zato, ker jih je ena sama dobrodelnost, prijaznost in strokovnost. Spletna stran je namreč pri nas povsem normalno delovala, na njihovem strežniku pa sploh ne, niti malo, še videti je ni bilo. Oni seveda nikoli niso nič krivi, niso tudi če so, in ko niso in niso in niso sporočili, kaj konkretno naj bi bilo z nameščeno stranjo narobe, smo pač zgolj čakali. Po dveh ali treh dneh je začelo nenadoma delovat, kdo ve kaj so poštimali, verjetno nič in se je vse zgodilo samo od sebe, in zaradi te podmene vse skupaj zdaj jemljem za trden in neizpodbiten dokaz, da SiOL kot vedno tudi tokrat ni bil nič kriv.

Medtem in potem je Zoran dal te spletne strani pogledat temu in onemu, zanimalo ga je marsikaj, predvsem pa, se mi zdi, koliko je spletnemu obiskovalcu zadeva intuitivna in se je pokazalo, da je. In je v glavnem dobil pohvalna do zelo pohvalna mnenja in je videti zadovoljen, kljub temu, da se je projekt zavlekel čez želeni konec aprila in si zato nisem zaslužil obljubljenega bonusa v obliki flaš, polnih vina.

Komentiraj