Nakladancija

Bohem

Včeraj zvečer Barbi v Kobarid. Staro selo. Hiša Franko. Jaz zraven nepotreben, a se odločim in ji grem za družbo. Potem tam seveda prijetna večerja in na mizo med drugim flaša Bohema. Ob branju zadnje etikete se izkaže, da gre za zeleni sauvignon. Bivši tokaj, torej. Dodajam še eno njegovo sedanje ime v mojo zbirko. Povsem na vrh.

In nismo več daleč od tridesetih izmislekov. Namesto enega skupnega. A to zadnje sem že zapisal.

1 komentar

  • Brez besed! Oziroma, brez komentarjev! 😀
    Ta zgodba glede tega imena… meni še danes gre na živce. Poleg grdih in neuradnih imenih, bi se lahko v Italiji in Sloveniji vsaj zmenili za skupno grdo, nesmiselno ime in tako bi vsaj na trženju nastopili enotno. Si prav predstavljam, pride Kanadčan, pa mu v Gorici ponudijo “friulano”, v Novi Gorici pa “sauvignonasse”. Gostilničar na eni in drugi strani pa mu potem po domače pove, da je to tokaj …
    Res žalostno, da naši politiki niso uspeli to ime oziroma to sorto pravilno zaščititi. Še toliko bolj mi gre na živce to, da očitno prave volje ni bilo. In kaj imamo od tega? No ja, mogoče Marijanov seznam se komu zdi kul …

Komentiraj