Nakladancija Vino

Šampionsko

O limanicah radgonskega ocenjevanja vin.

Zadnja leta se menda neuspešno išče štajerskega vinarja brez radgonske medalje. Primorci pa so se sčasoma Radgoni očitno bolj ali manj odrekli. Ali pa je bilo obratno. A prispela je prihodnost in Radgona nam, tako piše v članku na straneh primorskega časnika, v svojih letošnjih promocijskih aktivnostih za uspešnejšo nabirko vin zagotavlja nič manj kot absolutno resnico. Sic! Poleg tega imajo najvišja radgonska priznanja, še pravijo v članku, veliko promocijsko vrednost. Recimo. In jih, priznanja, uporabijo za letošnjo vabo. So namreč lani namreč na Radgonskem ocenjevanju, citiram, nekaj visokih naslovov pripeli tudi primorskim pridelovalcem. In med njimi primorskim vinarjem mahajo tudi z naslovom najboljšega med … terani! Me neeeeeee! Res? Zmagovalni teran je iz Primorske? Premagal vse dolenjske in prekmurske terane? Ne me basat! Uau! Absolutna resnica. In argument za sodelovanje! Na žalost se je rok za prijavo in oddajo vin včeraj iztekel. Sranje!

6 komentarjev

 • Hmm… jebeš Decanter, jebeš Ljubljano, jebeš Radgono… že nekaj let promoviram moto “Who the fuck is Robert Parker?!?”… (nimamo še fen kluba, niti fen strani na fejsbuku…) A ni preprosto lepo spit kozarc vina in se potem odločit, a boš spil še enega al ne, brez vplivov X/100 točk, brez vplivov X/***** zvezdic, brez vplivov nazivov šampion, zlato, srebro, commended,……? Groznislaf

  • Hmmm … :-). Ne bom zdaj šel globje od že zapisanega, med drugim zato, ker sem zgornji zapis spisal in objavil prevsem zaradi abotnosti argumentov, s katerimi letošnja Radgona in bodimo pošteni, tudi nekatera druga ocenjevanja in ocenjevalci vabijo vina k sebi.
   Namesto tega pa zaenkrat, recimo do jeseni, v smislu tvoje misli „A ni preprosto lepo spit kozarc vina in se potem odločit, a boš spil še enega al ne …predlagam, da dva meseca, od vključno ponedeljka, 13. julija do 12. septembra zabeleživa vsak zase odprtje vsake steklenice vina. Za vsako vino se zabeleži barvo (belo, rdeče, rose), sorto, letnik, sladkost, okoliš in državo (v kolikor ne gre za slovensko vino). Vsako vino se v smislu tvojega razmišljanja subjektivno uvrsti na tristopnejsko lestvico: 1: bljak (= hvala, ta požirek je bil povsem dovolj), 2: no ja (= naj bo, če ni na voljo ničesar drugega), 3: v užitek (3 je meni recimo nabor za rubriko prazna flaša). Ne štejejo vina iz lastne pridelave. Šteje pitje, ne štejejo različne degustacije. Štejejo zgolj stekleničena vina, ne štejejo vina iz sodov in cistern. Vsako vino šteje 1x, ne glede na število popitih flaš.
   Vabljeni tudi vsi ostali, čeprav res gromozanskega odziva verjetno ni pričakovati.
   Jeseni pa vidimo kje smo. Ja?

Komentiraj